Založ si blog

Hm, hm 156. Matovič verzus Haščák

Ja, olitat. Pohlavie: ženské. Vek: z roka na rok vyšší. Vzdelanie: vysokoškolské. Zdravotný stav: ďakujem za opýtanie – ujde to. Typ práce: zamestnanec. Majetkové pomery: mohlo by byť aj lepšie, ale nesťažujem si. Výpis z registra trestov: bez nálezu. Druh temperamentu: sangvinik. Zvláštne znamenie: mimoriadna slabosť pre sociálne minority. Obľúbená činnosť: potichu si osamote pošpekulovať, zber informácií.

Jaroslav Haščák. Pohlavie: mužské. Vek: 53 rokov. Vzdelanie: vysokoškolské. Zdravotný stav: na prvý pohľad vyhovujúci. Typ práce: podnikateľ. Majetkové pomery: súčasný odhad v čistom 1,6 miliárd USD. Výpis z registra trestov: ako do väzenia vošiel, tak z neho po mesiaci aj vyšiel. Druh temperamentu: nezistený. Zvláštne znamenie: mimoriadny čuch pre výhodný obchod. Obľúbená činnosť: nezistená.

Igor Matovič. Pohlavie: mužské s dôrazom na heterosexuálnu orientáciu. Vek: 50 rokov. Vzdelanie: vysokoškolské, získané podfukom. Zdravotný stav: preukázateľný psychotik. Typ práce: politik. Majetkové pomery: úbohý ožobráčený bezdomovec, ktorý pred vstupom do vysokej politiky všetky svoje aktíva previedol na manželku. Výpis z registra trestov: nezistený, predpoklad: negatívny nález. Druh temperamentu: vysoko toxický vplyv na celé jeho okolie. Zvláštne znamenie: rozoklaný hadí jazyk vo veľkej papuli, chýbajúca chrbtová kosť. Obľúbená činnosť: rozosievať chaos, spôsobovať zmätky, vydieranie blízkych, neschopnosť tolerancie k opačným názorom iných, vrodené šašovstvo a teatrálnosť.

A teraz hádajte, ako sa tieto tri nepravdepodobné indivíduá mohli ocitnúť v jednom člne /už chýba iba pes!/? Ale áno, opäť ste trafili – prihodiť sa to mohlo len vďaka ďalšej piatkovej tlačovej besede navýsosť ublíženého Igorka. Tentokrát sa ho dotklo neodkladné opatrenie súdu v Trnave, ktorým hnutiu OĽaNO a jeho šéfovi Matovičovi ukladá povinnosť zdržať sa zverejňovania a šírenia nepravdivých, urážlivých a hanlivých výrokov voči finančníkovi Jaroslavovi Haščákovi. Súd skonštatoval, že videá a príspevky nášho celým národom milovaného ctihodného hetero pána z Trnavy obsahujú prejavy o podnikateľovi, ktoré nie je možné spoločensky tolerovať a ktoré neobsahujú prípustnú a vecnú kritiku, ale osobné slovné útoky, ktoré nesledujú žiadny legitímny cieľ na otvorenie verejnej diskusie. Navyše, po doručení výzvy nabrali jeho útoky voči pánovi Haščákovi na intenzite. Špeciálne ostrý vulgarizmus používaný vo výrokoch vrcholných politikov má výrazne negatívny dopad na názory občanov, z ktorých mnohí ich slepo preberajú bez overenia ďalších faktov a tvrdení…

Čo na to Matovič? Ako obvykle – zaujal úlohu mučeníka, ktorý sa iba bráni voči pokusom mafie ovplyvňovať výsledky nadchádzajúcich volieb tým, že v svojich početných médiách velebí tých a tých a tých strán a hnutí, iba na jeho adresu sa vyjadrujú v zmysle „už nikdy viac Matovič“. Chúďa naše malé, ublížené, ktoré len bojuje za blaho občanov hoci aj proti tomu celému bakanému gigantu PENTA, ktorá nielenže disponuje úžasným kapitálom, ale neštíti sa aj ovplyvňovať mienku občanov vhadzovaním propagačných materiálov do schránok! Každé dva týždne ich bombarduje falošnými informáciami, len aby porazili demokraciu a dali priechod totalitnému režimu… Neviem ako vy, ale ja som si v pošte z ich dielne ešte ani raz nenašla nijaký plátok na osvieženie. A sem-tam čosi zadara by sa celkom šiklo, však? Hlavne že Igorko má celkom jasno! Okrem iného alibisticky tvrdí, že ešte neobdržal oficiálne rozhodnutie súdu v tom zmysle, že zo svojho statusu bude musieť vymazať desiatky a desiatky manipulatívnych klamstiev na adresu pána Haščáka…

O kauze Gorila neviem ani trt. Ako každý radový občan Slovenska. Mne nestačia útržkovité omrvinky na to, aby som si dokázala vytvoriť celistvý obraz. Zatiaľ mi je zrejmé iba to, že ide o ďalší nekonečný príbeh z dlhej šnúry nedoriešených trestnoprávnych prípadov našej súčasnosti. Až a ak vôbec bude pán Haščák súdený, prípadne aj odsúdený, budem môcť vyjadriť aj svoj skromný názor. Dovtedy ma nezaujíma ani jeho súkromie, ani jeho spôsob života a už vôbec nie jeho kšefty. Nemám žiadne právo mu do nich vstupovať. Rovnako ako ani on mne. A pokiaľ sa tak nestane, ja osobne som mu veľmi vďačná za to, že prakticky ako jediný z ustavične napádaných subjektov sa rozhodol konečne legálnou cestou klepnúť dotyčnému psychotikovi po prstoch. Na čo sa svojho času neodhodlal pán Sulík, ani mnohí iní, to sa vari podarí špičkovým právnikom pána Haščáka. Ak by Tipos na tento duel vypísal stávky, bez zaváhania a pri hocijakom kurze by som si podala tiket. A čo vy?

Hm, hm 205. Rasizmus naruby

15.03.2024

Čo nové vo svete? Stále dokopy nič. Vpravo pokračuje zdanlivo neriešiteľná bratská „špeciálna vojenská operácia“, ktorá sa v priebehu dvoch rokov zvrhla na celkom legálnu vojnu, vľavo sa zas teroristické útoky presunuli do podzemia a vzájomné vyhladzovanie napajedených susedov. Báťuška Putin vďaka moderným kozmetickým metódam navonok priam srší zdravím, [...]

Hm, hm 204. O farbách trochu inak

07.03.2024

Odborníci z celého sveta sa ešte stále nedohodli na jasnej, prostej kategorizácii ľudskej populácie. I keď viacerí laici sa tvária, že v tom majú prehľad, len tápu. Čo sa naučili v škole, tomu veria doteraz. No myslím, že v dvadsiatom prvom storočí je hanbou, že civilizovaný svet v tejto otázke nepokročil ani o o krok. Žeby sme v tom pohli práve my? Každé známe [...]

Hm, hm 203. Pani, a čo je vás do toho ?

25.02.2024

V ten deň bolo naozaj nevľúdne počasie. Ako sa vraví: psa by si nevyhnal. Že sa predo mnou niečo deje, som zaregistrovala až v polovici detského ihriska, kadiaľ viedla skratka k zastávke na autobus. Najprv ma upútal zvukový signál, až potom nasledoval optický. Zvláštne kňučivé kvílenie sa ozývalo od zeme. Okolo neho stála trojica desať či dvanásť-ročných galganov, z [...]

Rafah

Abbás: Útoku na Rafah môžu zabrániť len Spojené štáty

28.04.2024 13:30

Plánovanej pozemnej operácii izraelskej armády v Rafahu na juhu Pásma Gazy môžu zabrániť iba Spojené štáty, uviedol Mahmúd Abbás.

Rusko, Deň víťazstva

Poľský minister: Západ má na výber, či porazí Rusko na Ukrajine alebo na poľských hraniciach

28.04.2024 12:48

Sikorski tvrdí, že keby Putin vyhral, bol by ako Hitler. Zmocnil by sa priemyslu a Ukrajincov by poslal bojovať ďalej na západ.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

olitat

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 205
Celková čítanosť: 696230x
Priemerná čítanosť článkov: 3396x

Autor blogu

Kategórie