Založ si blog

Hm, hm 198. Šimečkovi znovu zmizlo céčko

Tentokrát sa nedeľná debata medzi pánmi Dankom a Šimečkom niesla v oveľa pokojnejšom duchu, než tá posledná. Diskutéri síce do seba občas skočili, ale ani jeden neprekročil únosnú mieru prijateľnosti. A hlavná téma? Samozrejme, slávne neslávny zoťatý kandeláber v Dúbravke. Ešte zopár dní a zo semafora bude celebrita. Ak už aj nie je!

Hneď v úvode si hlavné slovo vzal pán Danko. Za spôsobenú dopravnú nehodu si začal sypať popol na hlavu celými vedrami. Najmenej päťkrát sa ospravedlnil polovici vesmíru, hoci ten nešťastný stĺp ho už pravdepodobne nemohol vypočuť. Danko priznal vinu a magistrátu ponúkol, že je ochotný aj celú Dúbravku, zhora až nadol, vyzametať do krásy. Samozrejme, že z vlastného vrecka uhradí aj vzniknutú škodu. Asi po desiatich minútach nepretržitého monológu sa k slovu dostal aj pán Šimečka a kajúcnika sa spýtal, či A/absolvoval dychovú skúšku na alkohol. Trvalo to síce ďalšie dlhé minúty, ale napokon sme sa dočkali odpovede, že áno. Nasledovala otázka B/: „S akým výsledkom?“ A pán Danko sotva zašepotal: „Nula.“

Úplne sa ponúkala celkom logická časť C/, keďže vieme, o koľkej sa nehoda odohrala. KEDY pán Danko fúkal? Lenže opätovne nezaznela. Ani od pána Šimečka, ani od dozorujúceho moderátora. Céčko zase akoby niekto ukradol. Miško už síce vyzeral, že z burčiaka dokvasil na rampáš, no ešte stále to nie je ono!

Dankove nasledujúce vyjadrenia boli, mierne povedané, trošku zmätené. Od bagatelizujúcej škody 1.500 eur, ktoré hneď v pondelok odborník – opravár poupravil na 2.500 až 3.000, cez tvrdé odsúdenie pána Pellegriniho, ktorý sa vyjadril v zmysle „čin je potrebné najprv vyšetriť a v prípade potvrdenia viny pána Danka vyvodiť z nej dôsledky“, až po priznanie sa, aké vážne, ale skutočne vážne zranenia utŕžil, i keď ešte v piatok bol podľa vlastných slov nedotknutý ako mníška. Vraj si vyrazil zuby a musel si ich dať urgentne ošetriť. Wow! To vážne? A vraj aj preto sa mu policajná hliadka do domu nedobúchala. Súčasne sme sa konečne dozvedeli aj termín dychovej skúšky: piatok popoludní. Od štvrtka večera? No nech sa páči! A všetkým opitým vodičom za volantom aj dvakrát. Ak môže Danko, prečo nie aj ja?! Veď už z toho dáko vykorčuľujem!

Nie veru, táto motanica sa mi ani trošku nepozdáva. No nech si nemyslí ten, ktorý sa nazdáva, že pána Danka len tak pre nič-za nič v každom prípade mienim ugrilovať. On sa totiž na ten gril svojimi nezmyselnými báchorkami hodil celkom sám. A rovnako sa na tých žeravých uhlíkoch pekne sám aj opeká. Ak by sa zachoval ako chlap, čelil by dôsledkom svojho činu tvárou v tvár a nemusel by sa uchyľovať k vykrúcačkám a banálne infantilným bájkam o tom, prečo sa už viac nebude k danej téme vyjadrovať: pretože vec je v rukách vyšetrovateľov a nie je korektné, aby prezrádzal viac, než by sa patrilo. Akoby v prípade aj výsledok vykonanej dychovej skúšky bol zaradený medzi PRÍSNE TAJNÉ.

A čo urobil pán Danko na záver? Neuveríš! Ohlásil svoju kandidatúru na voľbu prezidenta SR. Tak tomu hovorím grandiózna drzosť!

Z aférky miestneho kalibru sa odrazu vybatolila atómovka a la Matovič. Nie, skutočne nebažím po tom, aby som pánovi Dankovi podrazila nohy. A rovnako chápem, že máme oveľa viac a dôležitejších problémov, než je dáky odrazený kandeláber. Takže – o čo mi vlastne ide? O morálny princíp. Už sa nikdy nedozvieme, ako by dotyčný pán odpovedal, ak by zaznelo to stratené céčko. Pil alebo nepil? Áno či nie? Ako by odpovedal? Vedome by klamal alebo by blufoval až do konca? A s akými následkami? Nech sú odpovede akékoľvek, v mojich očiach pán Danko zmrvil, čo sa len dalo. Úplne prišiel o česť, chrbtovú kosť, kožu na tvári, ale najmä – o moju dôveru. Ak sa ešte niekedy objaví v ľubovoľnom médiu, okamžite ho vypnem. Neuverím mu už nikdy ani slovo. Preto podľa mňa nemá ani najmenšie právo zastávať post podpredsedu NR SR či budúceho ministra čohokoľvek. A kandidatúra na prezidenta? Zabudni! Máš ešte zopár hodín k dobru, tak ich zmysluplne využi a vzdaj to dobrovoľne a sám. Istotne to bude menej zahanbujúce ako úder na solar od iných. Ver tomu, že nikto nie je nenahraditeľný… Howgh!

Hm, hm 205. Rasizmus naruby

15.03.2024

Čo nové vo svete? Stále dokopy nič. Vpravo pokračuje zdanlivo neriešiteľná bratská „špeciálna vojenská operácia“, ktorá sa v priebehu dvoch rokov zvrhla na celkom legálnu vojnu, vľavo sa zas teroristické útoky presunuli do podzemia a vzájomné vyhladzovanie napajedených susedov. Báťuška Putin vďaka moderným kozmetickým metódam navonok priam srší zdravím, [...]

Hm, hm 204. O farbách trochu inak

07.03.2024

Odborníci z celého sveta sa ešte stále nedohodli na jasnej, prostej kategorizácii ľudskej populácie. I keď viacerí laici sa tvária, že v tom majú prehľad, len tápu. Čo sa naučili v škole, tomu veria doteraz. No myslím, že v dvadsiatom prvom storočí je hanbou, že civilizovaný svet v tejto otázke nepokročil ani o o krok. Žeby sme v tom pohli práve my? Každé známe [...]

Hm, hm 203. Pani, a čo je vás do toho ?

25.02.2024

V ten deň bolo naozaj nevľúdne počasie. Ako sa vraví: psa by si nevyhnal. Že sa predo mnou niečo deje, som zaregistrovala až v polovici detského ihriska, kadiaľ viedla skratka k zastávke na autobus. Najprv ma upútal zvukový signál, až potom nasledoval optický. Zvláštne kňučivé kvílenie sa ozývalo od zeme. Okolo neho stála trojica desať či dvanásť-ročných galganov, z [...]

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

olitat

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 205
Celková čítanosť: 695932x
Priemerná čítanosť článkov: 3395x

Autor blogu

Kategórie