Založ si blog

Hm, hm 211. Väčšiu nehoráznosť som v živote nepočula !

A že sa ich okolo mňa prehnalo už parádne vysoké kopisko! Sama seba považujem za vyrovnanú, pokojnú, mierumilovnú osobu, no ešte stále existujú správy, ktoré ma dokážu rozžeraviť dobiela. K takým patrí aj tá zo včerajška. Dokážem rozumom účinne krotiť svoj emocionálny vnútorný svet. Vari miliónkrát som si radšej zahryzla do jazyka či hrdo odkráčala stredom uličky, než by som vrátila úder a ťala hlava-nehlava. No dnes potrebujem ventilovať svoju zúrivosť a vypľuť zúrivé sliny ohňa pekelného!

Vy ste to ešte nepočuli? Po nejakom čase pomaličkého zabúdania dal opäť o sebe vedieť neúspešný polovrah, atentátnik a terorista, pracujúci dôchodca Juraj Cintula. Po niekoľkých mesiacoch vyšetrovania totiž požiadal o prepustenie z väzby. Dôvod? Pretože jeho manželka neustále plače! Áno, dobre čítate. Pretože jeho manželka neustále plače!!! Podľa mojej mienky vari len od toľkého šťastia, že sa toho kreténa nadobro zbavila! Lenže nemienim tu rozoberať príčetnosť či nepríčetnosť jej muža v dobe spáchania trestného činu, lebo by to mohlo ovplyvniť budúcu výšku jeho primeraného trestu za pokus o odstránenie pána Roberta Fica, premiéra tejto republiky. Nech si veľavážená pani vyplače všetky slzy sveta, nech preleje celé potoky, moria, až oceány za všetky ženy sveta, ktoré smútia za tými svojimi grázlami, len aby sa už nikdy nevrátili do našich ulíc, aby mohli páchať ďalšie a ďalšie zverstvá na nevinných, bezúhonných, slušných občanoch. Teraz nech si kvíli a narieka čo jej len hrdlo ráči, no kde bola vtedy, keď jej podarený manželíček ozbrojený vyrážal do ulíc? Musela si niečoho všimnúť! Tu slovko, tam nenávistný prejav – a čo urobila, aby tomu zabránila? Čo podnikla, aby zabrzdila jeho zúrivé výpady? To bola natoľko v jeho područí, že ho nemohla ani byľku ovplyvniť, aby sa nedopustil tej zvrátenosti? Len si plačte, veľavážená pani Cintulová, koľko sa vám žiada. No uvedomte si, že to bude stále málo za každučkú bolesť, ktorú spôsobil váš partner celej rodine pána Fica, jeho priateľom, známym či len púhym obdivovateľom a fanúšikom. I jemu samotnému. Za všetky operačné zákroky a nesmierne utrpenie, čo musel a ešte stále musí vytrpieť, aby sa úspešne pozviechal a mohol kráčať životom ďalej. Napriek jeho húževnatosti a odolnosti pochybujem, že sa dostane do pôvodnej fyzickej kondičky. Koľko vašich sĺz mu to dokáže splatiť? Dokonca mal toľko morálnej sily, že vášmu manželovi verejne odpustil…

Myslím si, že Juraj Cintula je plným právom za mrežami. Je to nesmierne nevyrovnaný typ. Najprv sa aj kolenačky mienil ospravedlniť svojej obeti, dnes už obeťou nazýva sám seba a vraj nič neľutuje. Keby pri jeho prepustení malo zavážiť, že „jeho manželka neustále plače“, koľko lumpov by si nárokovalo omilostenie z rovnakého dôvodu? Koľko manželiek, priateliek, matiek, sestier či dcér je na tom rovnako? A koľké z nich sa nepriamo spolupodieľali na páchaní nezmyselných ťažkých zločinov? Len plačte, drahé dámy, vyplačte si všetky slzy, ktoré v sebe máte, až napokon ten prúd vyschne a vy si uvedomíte, že tí vaši mužskí partneri sú presne tam, kde patria. Za mrežami.

Vlastne by som mala byť pánovi Cintulovi vďačná, pretože ma mimoriadne účinne prebral z letargie spôsobenej dlhodobými letnými horúčavami. No to nehrozí. Až taký dobrák nie som. Pretože v tomto prípade viac než v hocktorom inom platí: Boh odpúšťa, ja nie!!!

Hm, hm 215. A chčije a chčije !

16.09.2024

Tým rozhľadenejším či tým, ktorí viac pamätajú, istotne chytro zaplo, že tentokrát nie som účelovo vulgárna kvôli upútaniu pozornosti, ale že som použila citát Josefa Kemra z českej klasickej komédie. A navyše si neodpustím ani istú vetičku /jednu z mojich najmenej obľúbených/. No nevravela som to vari už tisíkrát? Ľudstvo nemohlo vyfasovať horšiu, podlejšiu a [...]

Hm, hm 214. Emigrovať ? Ani za svet !

14.09.2024

Naša prvá dáma šansónu, pani Hana Hegerová, sa raz na otázku, ako sa jej po presídlení z rodného Slovenska do Čiech vodilo, odpovedala s múdrosťou jej vlastnou: „Cítim sa tu ako doma, ale správam sa ako skromný hosť.“ Nuž, aj ja som sa pokúsila naplniť toto krédo. Väčšinou úspešne, občas aj nie. Ale vari sa cení aj úprimná snaha, nošak? Asi tri dni pred [...]

Hm, hm 213. Slovenská nátura verzus nemecká disciplína

12.09.2024

Bez mučenia sa priznávam, že som typicky mestský typ z dolniakov. Vždy uprednostním posedenie v útulnej krčmičke pred pobytom v prírode formou objímačky stromov. Pretože tá naša vraj „matička“ je parádne falošná macocha, potvorská mrcha. Neraz mi to dokázala. Potmehúdsky vás najprv navnadí na krásu posedenia na rozkvitnutej lúke, len aby na vás o niekoľko [...]

Portugalsko, lesný požiar, hasičské lietadlo, požiar

V Portugalsku zúria rozsiahle požiare, vyžiadali si už najmenej dve obete

16.09.2024 22:00

Úrady informovali, že v dištrikte Aveiro nasadili 12 hasiacich lietadiel a v celej krajine bojujú najmenej s 20 požiarmi.

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

olitat

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 215
Celková čítanosť: 730183x
Priemerná čítanosť článkov: 3396x

Autor blogu

Kategórie